Veracomp.pl  »  O Firmie  »  Centrum Prasowe  »  Aktualności

O FIRMIE

Aktualności RSS

Optoma EH504 - nowy na rynku projektor z popularnej serii ProScene

Veracomp włączył do oferty nowy, semi instalacyjny projektor marki Optoma, wyświetlający obraz w jakości Full HD (1920x1080) i o wysokiej jasności 5000 ANSI lumenów. EH504 jest idealnym rozwiązaniem w przypadku ekonomicznych instalacji AV, od których wymaga się łatwego montażu i wysokiej jakości obrazu – urządzenie posiada wiele opcji gwarantujących wyraźny i czysty obraz bez zniekształceń niezależnie od pomieszczenia, w jakim pracuje.

Zaproszenie na konferencję PLNOG 16

Już 29 lutego rozpoczyna się dwudniowa konferencja PLNOG 16. W hotelu Marriott w Warszawie spotkają się przedstawiciele najważniejszych firm i operatorów telekomunikacyjnych.
Jabra logo

GN ogłasza wyniki finansowe

GN, właściciel marki Jabra, zaprezentował wyniki finansowe za 2015 r. Przychody firmy ze sprzedaży rozwiązań telekomunikacyjnych dla biznesu oraz aparatów i zestawów słuchawkowych zwiększyły się o 14-proc.
Logo F5

Ataki, których nie zatrzymasz na poziomie aplikacji

Szerokiej gamie ataków opierających się na HTTP można (i powinno się) zapobiegać już z poziomu aplikacji - twierdzi Ireneusz Wiśniewski, Country Manager Poland, F5 Networks. Lista OWASP Top 10 jest najlepszym przykładem technik ataków, które można zarówno wykrywać, jak i zapobiegać im na tym poziomie.
Veritas logo

Nowa wersja Veritas NetBackup

Firma Veritas wprowadziła na rynek nową wersję oprogramowania NetBackup. Klienci korzystający z poprzednich wersji oprogramowania, posiadający aktywne wsparcie producenta, mogą pobrać aktualizację za darmo.

Nowy 75-calowy monitor NEC typu High Brightness

NEC Display Solutions rozszerzył portfolio monitorów typu High Brightness o 75-calowy model, stworzony do pracy w miejscach o bardzo dużym natężeniu oświetlenia otoczenia, a także tam, gdzie mocne słońce negatywnie wpływa na wydajność standardowych wyświetlaczy. Monitory, których można używać w środowisku o wysokiej jasności, zapewniają elastyczność i doskonały obraz, czyli cechy pożądane w handlu, restauracjach szybkiej obsługi, portach lotniczych i cyfrowej reklamie zewnętrznej.