Veracomp.pl  »  O Firmie  »  Centrum Prasowe  »  Aktualności

O FIRMIE

Aktualności RSS

ONELAN – nowy producent rozwiązań Digital Signage w Polsce

Od września br. na polskim rynku dostępne są rozwiązania Digital Signage marki ONELAN. Producent specjalizuje się w playerach typu „all-in-one”, które zapewniają użytkownikom dostęp do wielu funkcji dystrybucji i zarządzania treścią z poziomu jednego rozwiązania. Wyłącznym przedstawicielem ONELAN w Polsce jest Veracomp SA.

Branża IT po 25 latach

Dziś branża IT jest liderem zmian. Po latach walki o swoją pozycję stała się głównym źródłem podnoszenia produktywności i efektywności w gospodarce. Przez ostatnich 25 lat przeszła szereg przemian, które uczyniły ją przewidywalną, stabilną finansowo i wnoszącą dużą wartość na rynek.

Technologia Intelligent Fabric Alcatel-Lucent Enterprise z nagrodą "Best of Interop 2015" w kategorii Networking

Rozwiązanie Intelligent Fabric Alcatel-Lucent Enterprise zostało wyróżnione nagrodą “Best of Interop 2015” w kategorii Networking. Technologia Intelligent Fabric pozwala uprościć operacje sieciowe dzięki automatyzacji, co z kolei zapewnia elastyczność procesów informatycznych. Nowa technologia umożliwi przedsiębiorstwom zastosowanie spójnego podejścia do spełniania wymogów w zakresie infrastruktury sieciowej dzięki prostszej strukturze sieci, większej zgodności operacyjnej, wdrożeniu na zasadzie „podłącz i pracuj” oraz automatycznemu rekonfigurowaniu przenoszonych lub dodawanych serwerów, urządzeń i aplikacji.

NEC P502HL - kompaktowy projektor laserowy o jasności 5000 lumenów

NEC Display Solutions wprowadza na rynek najbardziej kompaktowy na świecie, laserowy projektor o jasności 5000 lumenów – model NEC P502HL z laserowym źródłem światła. Projektor zapewniający niezawodną i jasną projekcję w średnich i większych pomieszczeniach, oferuje zminimalizowane koszty utrzymania oraz konserwacji takim odbiorcom, jak: uczelnie wyższe, korporacje, czy muzea
ALU

ALE informuje o utworzeniu oddziału firmy dedykowanego branży hotelarsko-turystycznej

Rozwiązania Alcatel-Lucent Enterprise dla hoteli umożliwiają zaoferowanie podróżnym i gościom najwyższej jakości spersonalizowanych usług telekomunikacyjnych i sieciowych. Zbudowanie centrum dla branży hotelarskiej (Hospitality Experience Center) i utworzenie nowej jednostki biznesowej, potwierdzają ambicje ALE znalezienia się w trójce największych producentów rozwiązań IT dla branży hotelarskiej na świecie.
BlueCoat Logo Nowe

Blue Coat uruchamia nowy system analizy ataków sieciowych

Firma Blue Coat ujawniła listę producentów biorących udział w bezprecedensowym projekcie bezpieczeństwa. Alliance Ecosystem of Endpoint Detection and Response (EDR) to system, który zbiera informacje na temat ataków z komputerów użytkowników i przekazuje je do wspólnej bazy danych. Swój udział w projekcie potwierdziły firmy Bit9 + Carbon Black, Countertack, Digital Guardian, Guidance Software, Promisec oraz TripWire.