Veracomp.pl  »  O Firmie  »  Centrum Prasowe    Aktualności

O FIRMIE

Aktualności RSS

Logo Fortinet

Dom z inteligentnym zamkiem? Lepiej jeszcze poczekać

Zamek i klucz do drzwi wynaleziono około 4000 lat temu. Początkowo elementy te wykonywano z drewna, z czasem zaczęto używać również metalu. Współcześnie funkcję klucza coraz częściej zaczynają pełnić smartfony i smartwatche. Wykorzystujące je inteligentne zamki działają na bazie oprogramowania i technologii zdalnego wykrywania, dzięki czemu można je otwierać na odległość bez fizycznego kontaktu. Na ile współczesne rozwiązania tego typu są bezpieczne?
f-secure-logo

Produkty F-Secure otrzymały wyróżnienie BEST+++ od AVLab

Serwis AVLab.pl przetestował wiele programów dla użytkowników biznesowych i indywidualnych, które zapewniają ochronę przeciwko złośliwemu oprogramowaniu wymuszającemu okup. Produkty chmurowe firmy F-Secure: Protection Service for Business oraz Safe wypadły w teście bardzo dobrze zdobywając najwyższe wyróżnienie BEST+++. Otrzymana nagroda to potwierdzenie najwyższego poziomu ochrony komputerów.
Więcej » Aktualności

Awarie i złe zarządzanie w IT dużo kosztują

Badania pokazują, że średni czas przestojów wynikających z awarii sieci, systemów i aplikacji wynosi 11 godzin rocznie. W firmach średniej wielkości koszty sięgają 10 tys. USD za godzinę. Największe korporacje mogą tracić nawet 300 tys. USD w tym samym czasie.
f-secure-logo

Prywatność walutą w sieci - najczęściej płacą nią młodzi Polacy

Koszty życia w cyfrowym świecie rosną, a najczęściej walutą jest nasza prywatność. Cyfrowymi ekshibicjonistami okazują się millenialsi, a najbardziej sceptyczni wobec udostępniania danych o sobie są ludzie w wieku 45-54 lata. Najwięcej, bo 30% spośród wszystkich badanych wyraża gotowość by udostępnić swoje dane w celu dokonywania transakcji i potwierdzania tożsamości.

All of Backup - Wideo Ekspert

Część 1: Trendy nowoczesnego backupu W ramach projektu All of Backup rozpoczynamy cykl spotkań z ekspertami. Zapraszamy do zapoznania się z materiałami wideo, w których przedstawiciele Veracomp i producentów mówią o tym co jest obecnie ważne w obszarze ochrony danych, jakie są trendy i w jakim kierunku zmierza backup.
Logo Redhat

Red Hat Virtualization 4

Red Hat Virtualization 4, to platforma wirtualizacji oparta na hiperwizorze Kernel-based Virtual Machine (KVM). Produkt ogranicza koszty i komplikacje charakterystyczne dla zamkniętych rozwiązań do wirtualizacji. Zapewnia w pełni otwartą, wydajną, bezpieczną i scentralizowaną platformę administracyjną dla procesów działających w Linuksie i Windows. Łączy zaawansowany hiperwizor, zaawansowaną konsolę systemową oraz scentralizowaną łączność sieciową.
Logo Samsung

Samsung Business Academy - szkolenia online z Visual Display już dostępne

Na platformie biznesowej Samsung Business Academy udostępniono szkolenia oraz egzaminy online z zakresu produktów Visual Display. Program szkoleniowy, dostępny dla zarejestrowanych w programie partnerskim STEP, zapewnia szeroką wiedzę o produkcie, pozwalającą na podniesienie efektywności sprzedaży.