Veracomp.pl  »  O Firmie  »  Centrum Prasowe    Aktualności

Aktualności RSS

Logo Netgear

NETGEAR: nowa linia urządzeń z serii ReadyNAS dla SMB - 526X oraz 626X

Wprowadzone przez NETGEAR na rynek nowe modele NAS-ów zapewniają najlepsze w swojej klasie połączenie 10 Gigabit idealne dla skalowania maszyn wirtualnych i stacji roboczych posiadających porty 10 G. Porty 10 Gb/s maksymalizują wydajność przesyłania danych i zwiększają niezawodność.
Logo Qnap

QNAP TVS-x82 oraz TVS-x82T z możliwością rozszerzenia pamięci RAM do 64 GB

QNAP® Systems, Inc. poinformował, że serie TVS-x82 NAS oraz TVS-x82T Thunderbolt™ - czyli wydajne serwery NAS, przeznaczone do zastosowań biznesowych, wyposażone w wielordzeniowe procesory Intel® 14nm 6. generacji – oferują możliwość zwiększenia pojemności pamięci RAM do maksymalnie 64 GB, co zapewnia wydajność odpowiednią dla nawet najbardziej wymagających aplikacji, takich jak wirtualizacja.
TP-Link-nowe-logo

Dwa nowe przenośne hotspoty LTE od TP-Link

TP-Link zaprezentował dwa nowe przenośne hotspoty LTE-Advanced: M7310 oraz M7300. Urządzenia umożliwiają pobieranie danych z prędkością nawet do 150 Mb/s oraz wysyłanie do 50 Mb/s. Takie parametry pozwalają na oglądanie filmów w jakości HD bez przerw w transmisji, błyskawiczne pobieranie plików, prowadzenie rozmów wideo bez zakłóceń i surfowanie bez ograniczeń.
extreme-zebra-260-www

Extreme Networks przejmuje Zebra Technologies

Porozumienie zawarte pomiędzy Extreme Networks a Zebra Technologies pozwoli stworzyć szeroką, unikalną ofertę rozwiązań typu wireless LAN. Zaowocuje również nowymi możliwościami sprzedaży dla Partnerów.
Logo Netgear

NETGEAR Polska wyrusza na RoadShow 2016

Spotkania przeznaczone są dla dystrybutorów sprzętu, integratorów oraz administratorów sieci, którzy będą mogli zdobyć wiedzę o najnowszych produktach NETGEAR.
Logo Fortinet

Dyrektorzy IT o wyzwaniach cyberbezpieczeństwa – wyniki badań

Zaprezentowane wyniki badania dotyczącego strategii cyberbezpieczeństwa w przedsiębiorstwach pokazują, że wg decydentów IT największe obecne wyzwania to bezpieczeństwo środowiska chmury oraz luki w zabezpieczeniach systemów. Badanie wykazało również duże zapotrzebowanie na informacje o zagrożeniach, szybsze reagowanie na incydenty oraz zarządzane usługi bezpieczeństwa.
Logo Chief

Konfigurator on-line Chief do ścian wideo

Chief udostępnił konfigurator Fusion Multi-Display, dzięki któremu można w szybki i prosty sposób określić jakie uchwyty są niezbędne do zamontowania wielomonitorowej ściany wideo.
ARUBA Logo Nowe

Polecane webinary HPE i Aruba

Veracomp zaprasza do udziału w webinarach HPE związanych z technologią i rozwiązaniami Aruba, Intelligent Management Center (IMC), technologią stosowaną w najnowszych rozwiązaniach z zakresu centrów danych.