Veracomp.pl  »  O Firmie  »  Centrum Prasowe    Aktualności

Aktualności RSS

Logo Panasonic

Panasonic SOLID SHINE laser - niezawodność i wysoka jasność projekcji

Nowe projektory laserowe Panasonic zostały skonstruowane tak, aby bez potrzeby konserwacji oferować duże, jasne i barwne projekcje. Zastosowana w nich technologia zapewnia bezobsługową pracę (nawet do 20 000 h), wysoką niezawodność oraz szczegółowy obraz, dzięki czemu mogą być wykorzystywane w instytucjach realizujących profesjonalne projekcje.
Logo NEC

Nowe, wydajne komputery OPS od NEC

NEC Display Solutions wprowadził na rynek nowe komputery Slot-in PC w standardzie Open Pluggable Specification (OPS), przeznaczone do projektorów i monitorów wielkoformatowych. Procesory Intel® Core™ szóstej generacji zapewniają ostry i wyraźny obraz w rozdzielczości UHD w takich zastosowaniach, jak: kontrola lotów i informacje na lotniskach, Digital Signage w handlu detalicznym, cyfrowe tablice menu w restauracjach szybkiej obsługi oraz wideokonferencje w korporacjach.
mobotix-logo

Kamery MOBOTIX z funkcją MxAnalytics do analizy danych

Veracomp wprowadził do oferty kamery hemisferyczne MOBOTIX, niemieckiego producenta kamer IP, wyposażone w pakiet MxAnalytics służący do analizy obrazu wideo i detekcji behawioralnej. Dzięki niemu właściciele sklepów i innych powierzchni handlowych będą mogli bez opóźnienia reagować na nieprawidłowe zachowania kupujących oraz poprawić bezpieczeństwo swoich obiektów i klientów.
f-secure-logo

Cyberprzestępcy dbają o profesjonalną obsługę ofiar ransomware

Cyberprzestępcy używający ransomware (oprogramowania do wymuszania okupu) paradoksalnie troszczą się o wygodę ofiary. Tak wynika z niedawnego eksperymentu, który przedstawia doświadczenia ofiar pięciu wariantów ataków typu ransomware. Badanie pokazuje drogę klienta do odzyskania plików począwszy od zetknięcia się z pierwszym ekranem z żądaniem okupu, aż po interakcję z cyberprzestępcami.