Veracomp.pl  »  O Firmie  »  Centrum Prasowe    Aktualności

O FIRMIE

Aktualności RSS

Logo Fortinet

FortiGate-200E doceniony przez "IT w Administracji"

UTM Fortinet - FortiGate-200E został wyróżniony przez redakcję "IT w Administracji" - miesięcznika skierowanego do informatyków i menedżerów IT sektora publicznego. W niezależnym teście urządzenie uzyskało ocenę 9/10. Szczególną uwagę zwrócono na wszechstronność systemu ochrony, wygodną i prostą obsługę oraz cichą pracę.
Logo Redhat

Red Hat łączy wdrożenia hybrydowe i wielochmurowe w najnowszej wersji systemu Red Hat Enterprise Linux 7

Red Hat, czołowy dostawca rozwiązań open source na świecie, poinformował o ogólnej dostępności systemu Red Hat Enterprise Linux 7.4 - najnowszej wersji korporacyjnej platformy linuksowej. Red Hat Enterprise Linux 7.4 oferuje nowe możliwości automatyzacji, które ograniczają złożoność środowisk IT, jednocześnie zwiększając bezpieczeństwo i wydajność obciążeń roboczych w aplikacjach tradycyjnych i chmurowych. Zapewnia potężną i elastyczną platformę operacyjną, która spełnia potrzeby IT w zakresie serwerów fizycznych, maszyn wirtualnych, chmur hybrydowych i publicznych oraz środowisk wielochmurowych.
Logo Qnap

QNAP NAS, najmocniejszy kandydat na hypervisora

Aplikacja QNAP Virtualization Station umożliwia uruchamianie i zarządzanie wieloma wirtualnymi maszynami (VM) na pojedynczym serwerze NAS, tworząc idealne rozwiązanie dla wielosystemowych środowisk wirtualnych. Zoptymalizowany interfejs zarządzania oraz zaawansowana funkcjonalność aplikacji Virtualization Station, w roli wirtualnego przełącznika w połączeniu z serwerem NAS firmy QNAP obsługującym wyjście HDMI i funkcją GPU pass-through, spełniają wszelkie wymogi wysokowydajnego zarządzania wirtualnymi maszynami i różnorodnych zastosowań.
Logo Wacom

Tablety Wacom z darmową wersją programu sign pro PDF dla Windows

Firma Wacom, będąca światowym liderem produkcji tabletów graficznych, uruchomiła promocję pozwalającą klientom zdobyć darmową 6-miesięczną subskrypcję programu sign pro PDF, dostępną dla systemu Windows. Aby skorzystać z promocji wystarczy nabyć jedno z urządzeń producenta: Intuos Draw, Art, Photo, Comic lub 3D (pakiet podstawowy lub średni) oraz zarejestrować je na stronie producenta.
Logo Synology

Weź udział w webinarze Synology w sierpniu i wygraj DiskStation!

Synology Partner Online Training (SPOT) to cykl bezpłatnych webinarów dla wszystkich Partnerów Synology, którzy chcą lepiej poznać rozwiązania tego producenta. Webinary to prezentacje produktowe, demonstracje funkcjonalności oprogramowania na żywo, a także platforma, na której można zadawać własne pytania.
Logo Fortinet

Jaki będzie świat po atakach ransomworm?

Można przypuszczać, że ostatnie cyberataki z wykorzystaniem ransomware WannaCry i Petya/NonPetya to początek nowego trendu w obszarze cyfrowego bezpieczeństwa. W 2016 roku odnotowywano co najmniej 4 tysiące zdarzeń tego typu każdego dnia, a suma opłaconych okupów sięgnęła 850 milionów dolarów. Co w takim razie może przynieść nam przyszłość?
TP-Link-nowe-logo

Seria Auranet CAP - Punkty dostępowe Wi-Fi od TP-Link

Zapewnienie stabilnych i szybkich połączeń sieciowych to wyzwanie, któremu muszą sprostać dostawcy Internetu, producenci sprzętu sieciowego oraz administratorzy miejsc takich jak szkoły, kampusy, centra handlowe, hotele, biura. W każdym z nich pożądany jest jak najlepszy dostęp do Internetu. TP-Link ułatwia to zadanie wprowadzając do swojej oferty punkty dostępowe z serii Auranet CAP, zarządzane za pomocą bezprzewodowych kontrolerów Auranet. Są to bezpieczne, łatwe w instalacji i zarządzaniu urządzenia do rozbudowy sieci bezprzewodowej na dużych powierzchniach.
Veeam_nowe_logo_kwadrat

Veeam umacnia się na pozycji lidera rynku rozwiązań dla dostępności IT

Veeam Software, innowacyjny dostawca rozwiązań, które zapewniają stałą dostępność na potrzeby przedsiębiorstw działających non stop, zaprezentował wyniki za II kwartał br. Firma poinformowała, że popularność jej rozwiązań, które pozwalają każdej firmie zapewnić użytkownikom bezproblemowe korzystanie z usług cyfrowych, stale rośnie. Pod względem udziału w rynku Veeam prześcignął już Commvault i coraz powszechniej uznawany jest za lidera w tym obszarze rozwiązań IT.
EVER Logo

Veracomp nagrodzony przez EVER

Veracomp otrzymał wyróżnienie za najlepszą sprzedaż produktów UPS w okresie od lipca 2016 do czerwca 2017 roku. Nagrodę przyznała firma EVER - polski producent specjalizujący się w rozwiązaniach zasilania gwarantowanego.
f-secure-logo

Pięć etapów cyberataków z perspektywy hakera

Cyberbezpieczeństwo nie jest dane na zawsze. To proces, który wymaga ciągłego udoskonalania i powinien być on traktowany jako nieodzowny element funkcjonowania instytucji. Pierwszy krok to uświadomienie sobie ryzyka. Kolejne polegają na poznaniu przeciwników, przyświecających im celów oraz stosowanych przez nich metod. Chodzi o zrozumienie, jakie zasoby chciałby zdobyć cyberprzestępca, a także o odpowiednie ich zabezpieczenie.