Veracomp.pl  »  O Firmie  »  Centrum Prasowe    Aktualności

O FIRMIE

Aktualności RSS

Logo Synology

Firma Synology prezentuje serwery DiskStation DS1517+ i DS1817+ oraz jednostkę rozszerzającą DX517

Wysokowydajny serwer NAS zoptymalizowany pod kątem zadań wymagających dużej ilości danych Firma Synology Inc. wprowadza do swojej oferty serwery DiskStation DS1517+ i DS1817+ oraz jednostkę rozszerzającą DX517. Zaprojektowane z myślą o pamięci masowej, zaawansowane i skalowalne serwery 5- i 8-kieszeniowe cechują się wysoką wydajnością, niezawodnością i uniwersalnością. Są przeznaczone dla entuzjastów nowoczesnych technologii oraz firm z sektora MŚP.
logo all of backup 2017

"All of Backup - poznaj nowy wymiar bezpieczeństwa środowisk wirtualnych"

Jaka jest idea powstania projektu All of Backup, dlaczego Veracomp kontynuuje to przedsięwzięcie i jakie stawia sobie teraz cele, co dobrego projekt przyniesie Partnerom Handlowym i ich klientom? O tym wszystkim przeczytacie w najnowszej publikacji CRN "All of Backup - ruszyła druga edycja projektu".

Centra danych w Polsce - prognoza rynkowa 2017-2022

Rynek centrów danych w zeszłym roku powiększył się o szereg istotnych inwestycji komercyjnych. Realizacja kolejnych dużych projektów jest przewidywana na przełomie 2018 i 2019 roku, głównie w stolicy Polski. Najnowszy raport firmy PMR podsumowuje dokonane wdrożenia data center i ujawnia plany inwestorów.
Logo Fortinet

Fortinet rozszerza platformę Security Fabric o zaawansowane funkcje sieci WAN sterowanej programowo

Fortinet, światowy lider w dziedzinie zaawansowanych cyberzabezpieczeń, poinformował o rozszerzeniu swojej platformy Security Fabric o zaawansowaną funkcjonalność sieci WAN sterowanej programowo, zintegrowanej ze sprawdzonymi zabezpieczeniami Fortinet. Nowa funkcjonalność umożliwia przedsiębiorstwom o rozproszonej strukturze zwiększenie elastyczności oraz ograniczenie kosztów.
Logo Fortinet

Fortinet przedstawił globalny raport zagrożeń informatycznych

Fortinet, światowy lider w dziedzinie zaawansowanych cyberzabezpieczeń, przedstawił wyniki swojego najnowszego globalnego badania zagrożeń informatycznych. Raport pokazuje jak cyberprzestępcy budują "armię rzeczy", stanowiącą poważne zagrożenie dla bezpieczeństwa. Zwraca też uwagę na ciągle zmieniające się i coraz bardziej wyrafinowane metody ataków.
logo all of backup 2017

Backup Forum

Już dziś zarezerwuj w swoim kalendarzu datę 6 czerwca 2017 roku! Zbliża się bowiem II edycja konferencji "Backup Forum"!  Wydarzenia organizowanego w ramach projektu "All of Backup".
Huawei

Huawei na targach Hannover MESSE 2017

Największe i najważniejsze na świecie targi z zakresu technologii dla przemysłu - Hannover MESSE 2017 - odbędą się w dniach 24-28 kwietnia. W tym roku krajem partnerskim wydarzenia jest Polska. Huawei, jeden z wystawców, zaprezentuje innowacyjne rozwiązania, m.in. z obszaru Internet of Things.
mobotix-logo

MOBOTIX: Nowe możliwości kamer z serii Mx6 z kodekiem H.264/ONVIF

Kamery MOBOTIX z najnowszej linii Mx6 zostały wyposażone w wydajny procesor ze zintegrowaną obsługą kodeka H.264 i standardu ONVIF do przesyłania wideo i integracji kamer. Dzięki temu wdrażanie systemów niemieckiego producenta jest znacznie łatwiejsze i szybsze. Pierwsze urządzenia z serii Mx6 są już dostępne.