Veracomp.pl  »  O Firmie  »  Centrum Prasowe  »  Aktualności

O FIRMIE

Aktualności RSS

f-secure-logo

Cyberprzestępcy dbają o profesjonalną obsługę ofiar ransomware

Cyberprzestępcy używający ransomware (oprogramowania do wymuszania okupu) paradoksalnie troszczą się o wygodę ofiary. Tak wynika z niedawnego eksperymentu, który przedstawia doświadczenia ofiar pięciu wariantów ataków typu ransomware. Badanie pokazuje drogę klienta do odzyskania plików począwszy od zetknięcia się z pierwszym ekranem z żądaniem okupu, aż po interakcję z cyberprzestępcami.

Nowy pakiet Veeam Availability Suite 9.5 zaoferuje pełną integrację z Windows Server 2016 i Hyper-V

Firma Veeam® Software, dostawca rozwiązań zapewniających stałą dostępność na potrzeby przedsiębiorstw działających non stop, poinformowała, że nowy pakiet Veeam Availability Suite™ 9.5, który zostanie udostępniony jeszcze w tym roku, zaoferuje pełną integrację z Windows Server 2016 i Hyper-V, używanymi w centrach danych. Veeam we współpracy z Microsoftem zapewni wyższy poziom bezpieczeństwa oraz łatwiejszą integrację pomiędzy Microsoft Windows Server 2016, Hyper-V 2016 i aplikacjami korporacyjnymi.
mobotix-logo

MxPEG – gwarantowana ostrość każdego kadru

Kodek wideo MxPEG MOBOTIX, niemieckiego producenta kamer IP i oprogramowania, to doskonała jakość obrazu, niezależnie od tego czy monitorowany obiekt stoi w miejscu, czy się porusza. MxPEG nie wymaga licencji oraz charakteryzuje się najkrótszym czasem opóźnienia między rejestrowanym zdarzeniem, a jego wyświetleniem.
Logo Chief

Optymalne położenie projektora dzięki nowemu uchwytowi Chief VPAU

Chief wprowadził do oferty uchwyt mocujący VPAU (Vertical & Portrait Projection Mount), który pozwala na zamontowanie projektora w wielu pozycjach, włącznie z ekspozycją pionową umożliwiającą projekcję na podłogę, co jest coraz częściej wykorzystywane w digital signage.
Logo 3Dconnexion

Przetestuj w swoim biurze manipulatory od 3Dconnexion

Manipulatory 3D zostały stworzone z myślą o zespołach projektowych i inżynierach, którzy wymagają od narzędzi pracy najwyższej wydajności. Dzięki współpracy producenta 3Dconnexion z Veracomp, zainteresowani mogą przekonać się o efektywności i funkcjonalności myszy SpaceMouse testując je przez dwa tygodnie w swoim biurze.
All of Backup Logo

5 pułapek w strategii ochrony danych

Rozwój technologii cyfrowych wymusza zmiany w podejściu do strategii ochrony danych. Podstawowe kopie bezpieczeństwa przestają być wystarczające. Nowoczesne rozwiązania muszą stanowić ochronę gwarantującą stabilność biznesu.
Logo NEC

Nowy monitor biurkowy NEC - ergonomia i technologia chroniąca oczy użytkownika

W Veracomp dostępny jest nowy monitor biurkowy NEC MultiSync® E245WMi o wysokiej ergonomii użytkowania - ma pełną regulację wysokości (110 mm), możliwość zmiany orientacji ekranu, pochylenia i obrotu w poziomie. Wbudowana technologia Low Blue Light Plus odfiltrowuje emisje niebezpiecznego niebieskiego światła i ogranicza migotanie monitora, przez co zapewnia bezpieczeństwo oczom bez pogarszania odwzorowania barw.