Veracomp.pl  »  O Firmie  »  Centrum Prasowe    Aktualności

O FIRMIE

Aktualności RSS

Program HPE Engage & Grow

Program HPE Engage & Grow wspiera Partnerów w sprzedaży rozwiązań HPE. Dzięki dostępowi do portalu możesz szybko poznawać nowości, korzystać ze szkoleń oraz atrakcyjnego systemu premiowego, który dotyczy dystrybucji wybranych produktów dla Partnerów o statusie Business i Silver Partner.

F5: kompleksowe rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa aplikacji

F5 Networks wprowadza portfolio rozwiązań zapewniających nowy poziom wglądu i kontroli w zmieniającym się krajobrazie zagrożeń. Firma ujawniła również szczegóły na temat rozszerzonego zespołu Security Incident Response TeamTM oraz nowatorskich analiz opracowywanych przez zespół F5 LabsTM, który oficjalnie rozpoczyna pracę.
Logo Polycom

Polycom: Polly Calm o tym, jak poprawnie prowadzić wideokonferencje

Polycom, firma pomagająca w pełni wykorzystywać potencjał ludzkiej komunikacji, z rozwiązań której korzysta już ponad 400 tysięcy firm i instytucji na całym świecie, przygotowała mini serial, który w humorystyczny sposób zwraca uwagę na dobre praktyki podczas prowadzenia wideokonferencji.
Flowmon-logo

Veracomp dystrybutorem firmy Flowmon Networks

Veracomp wzbogacił ofertę o produkty Flowmon Networks, wiodącego europejskiego dostawcy rozwiązań do monitorowania i zabezpieczania sieci komputerowych. Współpraca obu firm umocni obecność Flowmon w Polsce, dając dodatkowe korzyści klientom końcowym Flowmon i partnerom handlowym Veracomp.
Logo Fortinet

Inteligentne miasta wymagają lepszej ochrony

Inteligentne miasta nie są już tylko pieśnią przyszłości, lecz stają się rzeczywistością tu i teraz. Dzięki innowacyjnym technologiom miasta te optymalizują wykorzystanie zasobów i ulepszają usługi świadczone mieszkańcom. Jednak bez odpowiednich cyberzabezpieczeń miasto marzeń może stać się miejscem prawdziwego koszmaru. Dowodem na podatność systemów smart city na działania hakerów jest np. niedawny atak na komunikację miejską w San Francisco.
Logo Thrustmaster

Thrustmaster wyróżniony na targach CES 2017

Podczas targów CES 2017 zestaw firmy Thrustmaster otrzymał tytuł "Innovation Awards Honoree" w kategorii "Gaming". Komplet złożony z joysticka T.16000M FCS, przepustnicy TWCS i pedałów TFRP to zaawansowane rozwiązanie dla PC-towych miłośników symulatorów lotu, które pozwala kontrolować wszystkie elementy kokpitu.
Logo Synology

Synology prezentuje serwery RackStation RS18017xs+, RS4017xs+ oraz jednostki rozszerzające RX2417sas i RX1217sas

Wysoce skalowalne serwery NAS przeznaczone do wirtualizacji, aplikacji intensywnie przetwarzających dane i zapewniania ciągłości dostępności usług Firma Synology Inc. wprowadziła na rynek serwery RackStation RS18017xs+, RS4017xs+ oraz jednostki rozszerzające RX2417sas i RX1217sas. Te rozbudowane serwery do montażu stelażowego są wyposażone w funkcje, które umożliwiają szybsze przetwarzanie danych i elastyczne skalowanie ich możliwości wraz z rozwojem firm.
Więcej » Aktualności

Wyniki badań State of Application Delivery 2017: Bezpieczeństwo priorytetem przy wdrażaniu usług aplikacyjnych

Firma F5 Networks ogłosiła wyniki badania "2017 State of the Application Delivery" (SOAD). Jedyne tego typu badanie zostało przeprowadzone już po raz trzeci i objęło ponad 2000 ekspertów w zakresie IT, sieci, usług aplikacyjnych i bezpieczeństwa. Celem było określenie roli, jaką usługi aplikacyjne pełnią w dużych przedsiębiorstwach we wdrażaniu aplikacji w sposób szybszy, inteligentniejszy i bezpieczniejszy.
Logo Fortinet

FortiGate 3980E - pierwszy system bezpieczeństwa o wydajności firewalla 1 Tb/s

FORTINET, światowy lider w dziedzinie zaawansowanych cyberzabezpieczeń, informuje o wprowadzeniu do oferty pierwszego na świecie niemodularnego rozwiązania bezpieczeństwa (appliance) o wydajności firewalla przekraczającej 1 Tb/s. Urządzenie o nazwie FortiGate 3980E przeznaczone jest dla największych przedsiębiorstw, centrów danych oraz dostawców usług.